Hoe werkt het?

Persoonlijke begeleiding

Het eerste bezoek is meestal een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo kunnen we even kijken of het wederzijds klikt en bespreken we globaal waarmee ik je van dienst kan zijn en welke werkwijze ik hanteer.

Bij je eerste échte consult worden je persoonlijke gegevens opgenomen en bespreken we het intakeformulier.

Desgewenst worden je lengte, gewicht, tailleomvang en vetpercentage gemeten.
Dan bespreken we je gangbare voedings- en leefpatroon. Meestal is het handig een paar dagen een voedingsdagboek bij te houden om inzicht te krijgen in uw voedingsgewoonten. En het werkt om jezelf bewuster te maken van uw gewoonten.
Alle gegevens worden bijgehouden in uw dossier. Natuurlijk worden deze gegevens niet zonder toestemming aan anderen verstrekt en mag je altijd zelf uw dossier inzien.

Bij het tweede gesprek nemen we samen het voedingsdagboek door. We bespreken de verbeterpunten en de goede punten in jouw verslag bouwen we verder uit.
Hiermee ontstaat een blijvend, nieuw en gezond voedingspatroon. Ook je beweging wordt natuurlijk onder de loep genomen. We werken samen uit het werkboek 'ik mag alles eten', van de Gewichtsconsulenten Nederland. Hier maak je zelf opdrachten in die tot veel concrete zelfinzichten leiden. 

 De vervolggesprekken bestaan altijd uit drie onderdelen. Ten eerste het evalueren van de leef- en eetgewoonten. Ten tweede het weegmoment. Natuurlijk is dit wegen niet noodzakelijk of verplicht. Afvallen gaat zeker ook zonder weegschaal. Ten derde natuurlijk het werkboek. De volgende onderwerpen worden o.a. behandeld:
Wat zijn eiwitten, koolhydraten, vetten. Hoe werkt uw spijsvertering? Verschil tussen hoofdhonger en maaghonder. De overgang. Etiketten lezen. Vitamines en mineralen, enz.

Meer kennis en achtergrond over gezonde voeding draagt bij aan een gezonde leefwijze en een gezond lichaamsgewicht. Je leert zelf gezonde keuzes te maken en door ze te noteren in het werkboek bedden de nieuwe gewoonten beter in én je hebt een mooi naslagwerk om de keuzes in terug te zien.  

Je gaat dus niet op dieet.
Je komt slim op uw juist gewicht!

Begeleiding op afstand

Bovengenoemde begeleiding is ook mogelijk op afstand. Dit zal hoofdzakelijk per email zijn. Als intakegesprek ontvang je  een formulier die ik ingevuld retour wens en een voedingsdagboek die u een week dient bij te houden. Aan de hand van het voedingsdagboek wordt een dieet samengesteld. Per email kunnen we nieuwe dieten uitwisselen. Het meten en wegen ligt nu dus in je eigen handen. Ik kan u via email motiveren en stimuleren, maar je hebt minder stok achter de deur dan bij de persoonlijke begeleiding. Toch is het een uitstekende methode voor de drukke moderne mens om met hulp van een gewichsconsulent blijvend gewicht te verliezen. Deze begeleiding is doorgaans 10 weken, maar uiteraard ook uit te breiden.

Eénmalig voedingsadvies

Als je niet meer eet dan je lijf nodig heeft, kom je ook niet aan. Dit is je energiebalans. Wat je daarvoor moet doen? Je eet gewoon gezond volgens de Schijf van Vijf en beweegt minstens 30 minuten per dag. Vind je het lastig dit toe te passen of wil je éénmalig eens je voedingsgewoonten onder de loep nemen? Kom dan voor een voedingsadvies. Dit is één gesprek waarin we je gewoonten/leefstijl doorspreken en kijken waar het beter kan. Het gesprek is niet bedoeld om een volledig dieet samen te stellen, maar om een bewust te worden van je eetgewoonten.

NB:

De gewichtsconsulent is geen diëtist: als jouw overgewicht een medische of psychische oorzaak heeft, of als er sprake is van extreem overgewicht, zal de gewichtsconsulent u doorverwijzen.

2021  RondomGewicht  globbersthemes joomla templates